Προφίλ

ΑΣΒΕΣΤΑΣ Α.Ε. Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Μυτιλήνης

Το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Μυτιλήνης Ασβεστάς Α.Ε, το πρώτο και μεγαλύτερο, ιδιωτικό ΚΤΕΟ που λειτούργησε στο νησί μας,στον Καρά Τεπέ πάνω από την πυροσβεστική, έχοντας την εμπειρία επί του Τεχνικού Ελέγχου σας προσφέρει γρήγορο, εύκολο και ασφαλή τεχνικό έλεγχο του οχήματος σας.

Εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, και στελεχωμένο από εξειδικευμένους Τεχνικού4ς, κατέχει Πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015.

Tο πρώτο και μεγαλύτερο ιδιωτικό ΚΤΕΟ που λειτούργησε στο νησί μας

Οι εγκαταστάσεις του ιδιωτικού ΚΤΕΟ Μυτιλήνης έγιναν σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελληνικής νομοθεσίας και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια και την προστασία της περιουσίας των πελατών μας.

Με τις δυο γραμμές ελέγχου οχημάτων, έχουμε την πρωτιά στην γρήγορη εξυπηρέτηση. Επενδύσαμε σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις δύο γραμμών ελέγχου και βγήκαμε κερδισμένοι. Κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας, την γρήγορη εξυπηρέτησή τους και την ασφαλή διεξαγωγή του ελέγχου του οχήματος τους.

Η υπερσύχρονη αυτόματη γραμμή ελέγχου μοτοσυκλετών που διαθέτει το ΙΚΤΕΟ Μυτιλήνης προσφέρει ευκολία και αποτελεσματικότητα στην διεξαγωγή των ελέγχων των μοτοσικλετών κερδίζοντας και σε αυτόν τον τομέα σε χρόνο και αποτέλεσμα.

Άποψη από τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ

Διαθέτουμε άνετο, ευρύχωρο χώρο στάθμευσης, ελεγμένο από το Υπουργείο Μεταφορών, για την λειτουργικότητα του, την σωστή σήμανση και την ασφάλεια των πεζών που κινούνται στον προαύλιο χώρο.

Από τις εγκαταστάσεις μας απολαμβάνει κανείς την υπέροχη θέα της παλιάς πόλης της Μυτιλήνης, του κάστρου, του λιμανιού της επάνω σκάλας και της απέραντης θάλασσας Ανατολικά του Αιγαίου.

Οι ελεγκτές που στελεχώνουν το ΚΤΕΟ μας είναι κάτοχοι πιστοποιητικών ελεγκτών ελαφρών οχημάτων, φορτηγών έως 3,5 τόνους και μοτοσικλετών. Το προσωπικό της Γραμματείας είναι εκπαιδευμένο στην εξυπηρέτηση και πρόθυμο να δώσει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα των πελατών μας.

Θεωρούμε πρωταρχικό παράγοντα για τη συνεπή και αδιάλειπτη ικανοποίηση των απαιτήσεων του κοινού, την καλύτερη εξυπηρέτησή του, την καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης με αυτό, καθώς και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη διαχείριση του συνόλου των δραστηριοτήτων που συνθέτουν τη λειτουργία του σύμφωνα με τις αρχές και απαιτήσεις του προτύπου ISO 9001:2015. Για το λόγο αυτό, έχουμε προβεί στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και εγκατάσταση ολοκληρωμένου Συστήματος Ποιότητας ως προς το πρότυπο ISO 9001:2015, το οποίο και δεσμεύεται να εφαρμόζει με συνέπεια και με γνώμονα την παροχή υπηρεσιών τεχνικού ελέγχου οχημάτων με ακεραιότητα, αμεροληψία και αξιοπιστία.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟ ΙΚΤΕΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μας εμπιστευθείτε τον τεχνικό Έλεγχο του οχήματός σας:

  • Στο ΙΚΤΕΟ Μυτιλήνης κύριο μέλημα του προσωπικού και της Διεύθυνσης είναι η ασφάλεια των πελατών μας. Έχουμε εξοπλίσει το ΚΤΕΟ μας με σύγχρονα μηχανήματα και έχουμε εκπαιδεύσει το προσωπικό μας ώστε να πετύχουμε σε μεγάλο βαθμό το στόχο μας. Επιδιώκουμε τον συχνό έλεγχο των μηχανημάτων μας από εξειδικευμένα συνεργεία και την συνεχή κατάρτιση του προσωπικού μας από εκπαιδευτικούς φορείς.
  • Διαθέτουμε έναν άνετο κλιματιζόμενο χώρο αναμονής για τους πελάτες μας οι οποίοι μπορούν να παρατηρούν όλη την διαδικασία του ελέγχου με ελεύθερη πρόσβαση στο WiFi δίκτυο του ΚΤΕΟ.
  • η τιμολογιακή πολιτική που ακολουθάμε εδώ και χρόνια, είναι η χρέωση με την ελάχιστη τιμή που μας επιτρέπεται από το Υπουργείο Μεταφορών

  • Όσο αφορά τη χρέωση των υπηρεσιών μας, η τιμολογιακή πολιτική που ακολουθάμε εδώ και χρόνια, είναι η χρέωση με την ελάχιστη τιμή που μας επιτρέπεται από το Υπουργείο Μεταφορών. Από την έναρξη λειτουργίας του ΚΤΕΟ το 2010, παρ όλες τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, προσαρμόσαμε τον τιμοκατάλογο μας κρατώντας τις ελάχιστες δυνατές χρεώσεις.
  • Ενημερώνουμε τους πελάτες μας για τον επικείμενο τεχνικό έλεγχο του οχήματός τους, προστατεύοντάς τους από υψηλά πρόστιμα και τέλη εκπρόθεσμων ελέγχων. Την ίδια ενημέρωση παρέχουμε και στους εν δυνάμει πελάτες μας που επωφελούνται της δωρεάν υπηρεσίας μας: ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ.
  • Στο ΙΚΤΕΟ Μυτιλήνης σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και αντιμετωπίζουμε ομοίως όλους τους πελάτες μας. Σεβόμαστε την περιουσία του καθενός σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται και προσπαθούμε πάντα να δίνουμε λύσεις σε όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πελάτες μας.

Είμαστε εδώ για να σας το αποδείξουμε.

banner

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΚΤΕΟ

ΚΤΕΟ μια παρεξηγημένη έννοια. Βρίσκεται στη λίστα μεταξύ πολλών υποχρεώσεων των ιδιοκτητών αυτοκινήτων. Τι είναι όμως; Γιατί είναι σημαντικό αλλά έχει παρεξηγηθεί; Γιατί πρέπει να περάσω ΚΤΕΟ;

Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων, ΚΤΕΟ, ένας φορέας, ιδιωτικός ή Δημόσιος, ο οποίος είναι αδειοδοτημένος από το Υπουργείο Μεταφορών, και πιστοποιημένος από εξωτερικούς φορείς, με μόνη αρμοδιότητα τον Τεχνικό Έλεγχο των Οχημάτων.

Στο ΚΤΕΟ λοιπόν γίνεται ο τεχνικός έλεγχος του οχήματός σας, ο έλεγχος αυτός αποσκοπεί στην πιστοποίηση της τεχνικής αρτιότητας των οχημάτων. Όλα τα συστήματα του οχήματός σας που έχουν άμεση σχέση με την οδική ασφάλεια ελέγχονται και δοκιμάζονται ώστε να διαπιστωθεί η καταλληλότητά τους σε όλες τις συνθήκες. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Σκεφθείτε για παράδειγμα, τον τελευταίο χρόνο, πόσες φορές χρειάστηκε, οδηγώντας το όχημά σας, να το σταματήσετε άμεσα φρενάροντας απότομα λόγω κάποιας κακής συγκυρίας πχ. Ένα ζώο που πετάχτηκε στο δρόμο ή άλλος οδηγός φρέναρε απότομα μπροστά σας, ακόμα χειρότερα ένα παιδί που κυνηγούσε τη μπάλα; Σκεφθείτε πόσες φορές τον τελευταίο χρόνο; Μάλλον καμία ή μία το πολύ. Σωστά είναι κάπως σπάνιο. Σκεφθείτε λίγο πόσο σίγουροι είστε ότι την επόμενη φορά που θα συμβεί ένα τέτοιο γεγονός, το όχημά σας θα υπακούσει την εντολή σας για άμεση ακινητοποίηση; Δεν είστε σίγουροι; Κανείς δεν είναι. Εδώ στο ΚΤΕΟ είμαστε, αφού κατά τον τεχνικό έλεγχο δοκιμάζουμε τα φρένα σας ώστε να είναι λειτουργικά ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου και κυρίως με όσα συνδέονται άμεσα με την ασφάλεια σας.

Άποψη από τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ

Γιατί είναι υποχρεωτικό;

Με οδηγία της ΕΕ προς όλα τα κράτη-μέλη είναι υποχρεωτικός ο τεχνικός έλεγχος όλων των οχημάτων. Εν όψει των διαδικασιών για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων διερευνήθηκε και επισημάνθηκε ότι τα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων οφείλονται σε τρείς παράγοντες, α) στην κατάσταση του οδικού δικτύου, β) σε ανθρώπινο λάθος γ) στην κατάσταση των οχημάτων.

Με οδηγία της ΕΕ προς όλα τα κράτη-μέλη είναι υποχρεωτικός ο τεχνικός έλεγχος όλων των οχημάτων.

Όσο αφορά την κατάσταση του οδικού δικτύου, περιλαμβάνονται η φύση του οδοστρώματος, οι κλίσεις, η συμπεριφορά του οδοστρώματος που έχει βραχεί, ζημιές από φυσικές καταστροφές και άλλα γεγονότα όπως ζώα στο δρόμο ή άλλα εμπόδια κα. Όλα αυτά επηρεάζουν την κατάσταση του οδικού δικτύου και φυσικό είναι, ενώ γίνονται ενέργειες από τις αρχές για την αποκατάσταση των περισσότερων απ αυτά, κάποια να είναι αναπόφευκτα.

Μεγάλο κεφάλαιο αποτελεί ο ανθρώπινος παράγοντας όπου ένα λάθος του οδηγού μπορεί να αποβεί βασικό αίτιο για ένα ατύχημα. Καμπάνιες ενημέρωσης αποτρέπουν οδηγούς να οδηγούν ενώ έχουν καταναλώσει αλκοόλ, ενώ μιλούν στο κινητό ή ότι άλλο μπορεί να αποσπάσει την προσοχή και να αυξήσει τις πιθανότητες ώστε ο οδηγός να κάνει κάποιο λάθος στον χειρισμό του οχήματός του. Δυστυχώς ούτε αυτός ο παράγοντας είναι πλήρως ελεγχόμενος και πολλά ατυχήματα οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος.

Τέλος, η κατάσταση των οχημάτων, ο μόνος παράγοντας που μπορεί να ελεγχθεί στο μεγαλύτερο βαθμό, με τους συχνούς υποχρεωτικούς τεχνικούς ελέγχους και όταν αποκαθίστανται οι όποιες βλάβες εντοπίζονται. Φυσικά, πρέπει να πούμε ότι ο παράγοντας αυτός επηρεάζεται άμεσα και από τους άλλους παράγοντες που προαναφέραμε, για παράδειγμα τα φθαρμένα ελαστικά ενός οχήματος γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνα σε ένα βρεγμένο ή μη συντηρημένο δρόμο. Η κακή κατάσταση του οχήματος θα δυσχεράνει τους χειρισμούς για την έγκαιρη διόρθωση ενός λάθους του οδηγού.

Σκοπός του ΚΤΕΟ.

Ο βασικός σκοπός του ΚΤΕΟ έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με την ασφάλεια των μεταφορών. Ο τεχνικός έλεγχος αποσκοπεί στον έλεγχο της λειτουργικότητας των συστημάτων των οχημάτων με έμφαση στα συστήματα που αφορούν την ασφαλή κίνηση των οχημάτων στο δρόμο. Εκτός από τον τομέα της ασφάλειας όμως, ο έλεγχος ΚΤΕΟ παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία όσο αφορά την συντήρηση των οχημάτων. Πώς γίνεται αυτό; Για παράδειγμα ας υποθέσουμε ότι το όχημά σας έχει πρόβλημα με την ευθυγράμμιση του, γεγονός που δεν γίνεται πάντα αντιληπτό από τον οδηγό. Σε περίπτωση όπου η βλάβη αυτή δεν εντοπισθεί εγκαίρως εκτός από την επιδείνωση του αυτού προβλήματος θα επηρεαστούν και άλλα συστήματα, όπως γρήγορη  φθορά των ελαστικών και καταπόνηση όλων των συνδέσμων του συστήματος ανάρτησης του εμπρόσθιου άξονα του οχήματος. Αυτό σημαίνει ότι ο μη εντοπισμός μιας μικρής βλάβης θα είναι η αιτία σοβαρότερων και πολύ πιο ζημιογόνων βλαβών, επιβαρύνοντας την τσέπη του ιδιοκτήτη και την ασφαλή κυκλοφορία του οχήματος αυτού στο δρόμο.

help desk

Σκοπός του ΚΤΕΟ ΑΣΒΕΣΤΑΣ ΑΕ.

Σκοπός του ΙΚΤΕΟ μας είναι ο ουσιώδης τεχνικός έλεγχος των οχημάτων των πελατών μας, η επισήμανση των βλαβών τους και η σωστή και γρήγορη εξυπηρέτησή τους. Βασικός σκοπός μας η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας του τόπου μας και η προστασία των πελατών μας από πρόστιμα και κλήσεις της Τροχαίας.

Εκτός αυτών, έχουμε αναπτύξει ένα σύστημα ενημέρωσης των πελατών μας για τους επερχόμενους ελέγχους των οχημάτων έχοντας θέσει ως στόχο την έγκαιρη και επαναλαμβανόμενη ενημέρωση όλων των πελατών μας ώστε όλοι να ενημερώνονται για την υποχρέωσή τους για ΚΤΕΟ. Είμαστε περήφανοι που με αυτό τον τρόπο έχουμε μειώσει κατακόρυφα το ποσοστό των ληξιπρόθεσμων προσελεύσεων και κατ επέκταση τα πρόστιμα που δίνουν οι πελάτες μας στο Δημόσιο. Από το 2010 έχουμε επενδύσει στον γρήγορο τεχνικό έλεγχο εξοικονομώντας τον χρόνο των πελατών μας. Έχοντας εγκαταστήσει 2 γραμμές ελέγχου αυτοκινήτων μία γραμμή δικύκλων και έχοντας στελεχώσει με πολυάριθμο προσωπικό τις εγκαταστάσεις μας έχουμε μειώσει τον χρόνο αναμονής των πελατών μας κατακόρυφα.

Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας αναβαθμίζοντας συνεχώς την ποιότητα τους.

ΙΚΤΕΟ ΑΣΒΕΣΤΑΣ... Η Εξυπηρέτηση... στο ΚΟΚΚΙΝΟ