Συχνές Ερωτήσεις

Τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ είναι ισότιμα με τα δημόσια;

Ναι, τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ έχουν την ίδια ισχύ με αυτή του δημοσίου.

Πόση ώρα διαρκεί ο έλεγχος;

Η διαδικασία του τεχνικού ελέγχου στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ Μυτιλήνης είναι απλή, εύκολη και πάνω από όλα γρήγορη. Ο τεχνικός έλεγχος διαρκεί μόνο 20 λεπτά!

Πότε περνάω ΚΤΕΟ;

Όλα τα οχήματα Ιδιωτικής Χρήσης και όλα τα φορτηγά μικτού βάρους έως 3,5 τόνους ελέγχονται αρχικά μετά από 4 χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία και έκτοτε περιοδικά κάθε 2 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα κατά το έτος 2011 θα πρέπει να περάσουν από αρχικό τεχνικό έλεγχο τα οχήματα που κυκλοφόρησαν το 2007 σύμφωνα με την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας, συν 7 ημέρες. Για άλλες κατηγορίες οχημάτων δείτε την καρτέλα Περιοδικότητα εδώ.

Ποιο είναι το κόστος του ελέγχου;

Ο έλεγχος για τα επιβατικά οχήματα κοστίζει 50€ ενώ για τα φορτηγά έως 3,5τν κοστίζει 60€.

Γιατί να προτιμήσω το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Μυτιλήνης;

Ξεχάστε τις ατελείωτες ουρές και την ταλαιπωρία.
Με ένα τηλέφωνο στο 22510 48700 ή μέσω της υπηρεσίας μας OnLine Ραντεβού κλείνετε το ραντεβού σας την ΗΜΕΡΑ και την ΩΡΑ που ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ!

Η διαδικασία του τεχνικού ελέγχου στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ Μυτιλήνης είναι απλή, εύκολη και πάνω από όλα γρήγορη – μόνο σε 20 λεπτά!

Μπαίνετε σε ένα χώρο άνετο όπου μια εξειδικευμένη ομάδα επαγγελματιών σας εξυπηρετούν, υπεύθυνα, αξιόπιστα και κυρίως φιλικά.

Θέλω να ελέγξω μόνο ένα συγκεκριμένο σημείο του αυτοκινήτου μου και όχι να περάσω ΚΤΕΟ μπορώ να απευθυνθώ στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ Μυτιλήνης;

Φυσικά και μπορείτε! Ενημερωθείτε για τα πλεονεκτήματα του Εκούσιου Ελέγχου μέσω της ιστοσελίδας μας.

Ο Εκούσιος Έλεγχος γίνεται σε ένα ή περισσότερα σημεία του οχήματος, κατ’ εντολή και απαίτηση του πελάτη και δεν είναι υποχρεωτικός από την νομοθεσία.

Μπορώ να βγάλω μόνο κάρτα καυσαερίων;

Φυσικά, και η διαδικασία διαρκεί μόνο 10 λεπτά. Η Κάρτα καυσαερίων εκδίδεται κατά τον τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ χωρίς επιπλέον κόστος και έχει ισχύ ένα έτος. Ένα έτος μετά ανανεώνεται με μια επίσκεψή σας και η διαδικασία διαρκεί 10 λεπτά.

Την προηγούμενη φορά έβγαλα το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου σε δημόσιο ΚΤΕΟ μπορώ για τον επόμενο έλεγχο να πάω σε ιδιωτικό;

Μπορείτε να περάσετε Τεχνικό Έλεγχο σε οποιοδήποτε ΚΤΕΟ θέλετε ανεξαρτήτως το που περάσατε την προηγούμενη φορά (π.χ. άλλο Ιδιωτικό ή Δημόσιο ΚΤΕΟ).

Πόσο κοστίζει η κάρτα καυσαερίων;

Η κάρτα καυσαερίων στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ Μυτιλήνης κοστίζει 10€.

Ποια είναι τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να προσκομίσω;

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσετε για όλα τα Ι.Χ. είναι τα εξής:

  • Άδεια κυκλοφορίας ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αυτής
  • Ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης αυτού που φέρει το όχημα.
  • Δείτε πιο αναλυτικά στην καρτέλα Δικαιολογητικά εδώ για άλλου είδους οχήματα ΤΑΧΙ, Εκπαιδευτικά, Φορτηγά κ.α.

Μπορεί να προσκομίσει το όχημα κάποιος άλλος αν δεν μπορεί ο ιδιοκτήτης;

Το όχημα μπορεί να το προσκομίσει οποιοσδήποτε, δε χρειάζεται να είναι ο ιδιοκτήτης. Το μόνο που χρειάζεται να έχει μαζί του κάποιο έγγραφο πιστοποίησης της υπογραφής του (ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα).

Θέλω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και θέλω να μάθω σε τι κατάσταση βρίσκεται μηχανικά μπορώ να απευθυνθώ στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ Μυτιλήνης;

Φυσικά και μπορείτε! Μπορείτε να το περάσετε «Εκούσιο Τεχνικό Έλεγχο» και να μάθετε ακριβώς που «πονάει»! Ενημερωθείτε για τα πλεονεκτήματα του Εκούσιου Ελέγχου μέσω της ιστοσελίδας μας.

Ποιο είναι το επιπλέον ποσό που θα πρέπει να πληρώσω αν το όχημα έχει καθυστερήσει να περάσει από ΚΤΕΟ;

Τα τέλη εκπρόθεσμου ελέγχου κυμαίνονται ανάλογα με τον χρόνο που έχει καθυστερήσει ένα όχημα να περάσει από έλεγχο και ανάλογα την κατηγορία του οχήματος, επιβατικό ή φορτηγό.

Έχω κάνει μία ευρεία επισκευή στο αυτοκίνητό μου και θέλω να ελέγξω αν αποκαταστάθηκαν σωστά οι βλάβες μπορώ να απευθυνθώ στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ Μυτιλήνης;

Φυσικά και μπορείτε! Μπορείτε να το περάσετε «Εκούσιο Τεχνικό Έλεγχο» και να μάθετε ακριβώς που «πονάει»! Ενημερωθείτε για τα πλεονεκτήματα του Εκούσιου Ελέγχου μέσω της ιστοσελίδας μας.

Έχω χάσει το προηγούμενο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Υπάρχει κάποια χρέωση;

Το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Μυτιλήνης είναι διασυνδεδεμένο με το υπουργείο Μεταφορών, οπότε μπορούμε να αντλήσουμε από την βάση δεδομένων του υπουργείου τα δεδομένα όλων των προηγούμενων τεχνικών ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί σε Ιδιωτικά ΚΤΕΟ και σε Δημόσια ΚΤΕΟ μετά το 2013. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε και κάποια χρέωση.

Πρέπει να κλείσω ραντεβού ΚΤΕΟ και πόσο καιρό πριν;

Καλό είναι να κλείσετε ραντεβού για να εξυπηρετηθείτε με προτεραιότητα, τη μέρα και την ώρα που σας εξυπηρετεί. Συνήθως αρκεί να κλείσετε 1 ημέρα πριν την ημέρα που σας εξυπηρετεί.

Έχω το όχημά μου σε ακινησία… Τι γίνεται με το ΚΤΕΟ;

Για τα επιβατικά οχήματα. Όταν κατά την λήξη του ΚΤΕΟ το όχημα βρίσκεται ήδη σε ακινησία, τότε απαλλάσσεται από πρόστιμα εκπρόθεσμου ελέγχου. Το όχημα πρέπει να έρθει για ΚΤΕΟ έως και 15 ημέρες μετά την άρση ακινησίας, όποτε χρονικά και αν γίνει αυτή, ακόμα και μετά από χρόνια. Τα Φορτηγά οχήματα των οποίων η ακινησία πραγματοποιείται στην Διεύθυνση Μεταφορών και όχι στην ΔΟΥ, πριν την άρση ακινησίας απαιτείται να περάσουν από ΚΤΕΟ, ώστε να μπορούν να κάνουν άρση ακινησίας. Ομοίως απαλλάσσονται από πρόστιμα σε περίπτωση που η λήξη του ΚΤΕΟ έγινε μετά την θέση του οχήματος σε ακινησία.

Πόση ώρα διαρκεί ο έλεγχος του δικύκλου;

Η διαδικασία του τεχνικού ελέγχου στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ Μυτιλήνης είναι απλή, εύκολη και πάνω από όλα γρήγορη. Ο τεχνικός έλεγχος διαρκεί μόνο 15 λεπτά!

Πότε περνάω ΚΤΕΟ τη μηχανή μου;

Όλα τα δίκυκλα κυβισμού >50cc ελέγχονται αρχικά μετά από 4 χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία και έκτοτε περιοδικά κάθε 2 χρόνια.

Ποιο είναι το κόστος του ελέγχου των δικύκλων;

Ο τεχνικός έλεγχος των δικύκλων κοστίζει 30€. Το κόστος του ελέγχου ορίζεται από το ΥΠΥΜΕΔΙ.

Γιατί να προτιμήσω το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Μυτιλήνης;

Ξεχάστε τις ατελείωτες ουρές και την ταλαιπωρία.
Με ένα τηλέφωνο στο 22510 48700 ή μέσω της υπηρεσίας μας OnLine Ραντεβού κλείνετε το ραντεβού σας την ΗΜΕΡΑ και την ΩΡΑ που ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ!

Η διαδικασία του τεχνικού ελέγχου στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ Μυτιλήνης είναι απλή, εύκολη και πάνω από όλα γρήγορη – μόνο σε 15 λεπτά!

Μπαίνετε σε ένα χώρο άνετο όπου μια εξειδικευμένη ομάδα επαγγελματιών σας εξυπηρετούν, υπεύθυνα, αξιόπιστα και κυρίως φιλικά.

Ποια είναι τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να προσκομίσω;

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσετε είναι τα εξής:

  • Άδεια κυκλοφορίας ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αυτής
  • Ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης αυτού που φέρει το δίκυκλο.
  • Δελτίο τεχνικού ελέγχου (στην περίπτωση που το δίκυκλο έχει ξαναπεράσει από έλεγχο σε οποιοδήποτε ΚΤΕΟ)

Δείτε πιο αναλυτικά στην καρτέλα Δικαιολογητικά εδώ για ειδικές περιπτώσεις όπως Εκπαιδευτικά ή Ανάριθμα δίκυκλα.

Μπορεί να προσκομίσει το όχημα κάποιος άλλος αν δε μπορεί ο ιδιοκτήτης;

Το δίκυκλο μπορεί να το προσκομίσει οποιοσδήποτε, δε χρειάζεται να είναι ο ιδιοκτήτης. Το μόνο που χρειάζεται να έχει μαζί του κάποιο έγγραφο πιστοποίησης της υπογραφής του (ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα).

Πρέπει να κλείσω ραντεβού και πόσο καιρό πριν;

Καλό είναι να κλείσετε ραντεβού για να εξυπηρετηθείτε με προτεραιότητα, την μέρα και την ώρα που σας εξυπηρετεί. Συνήθως αρκεί να κλείσετε 1 ημέρα πριν την ημέρα που σας εξυπηρετεί.

Έχω το όχημά μου σε ακινησία… Τι γίνεται με το ΚΤΕΟ;

Όταν κατά την λήξη του ΚΤΕΟ το δίκυκλο βρίσκεται ήδη σε ακινησία, τότε απαλλάσσεται από πρόστιμα εκπρόθεσμου ελέγχου. Το όχημα πρέπει να έρθει για ΚΤΕΟ έως και 15 ημέρες μετά την άρση ακινησίας, όποτε χρονικά και αν γίνει αυτή, ακόμα και μετά από χρόνια.